joi, 8 aprilie 2010

Zodiile

Nu pot sa spun ca sunt innebunita dupa horoscop sau ca ma ghidez in viata de zi cu zi dupa zodiac,dar imi place sa citesc despre zodii si ce scrie la zodia mea mi se potriveste in mare parte.

Semnul zodiacal Gemeni apartine Elementului Aer, are calitatea de mutabil si isi face simtita influenta la nivel mental si intelectual.

Semnul zodiacal Gemeni este guvernat de catre Mercur, care confera nativilor abilitati relationale.

Piatra pretioasa: smaraldul
Ziua norocoasa: miercuri
Numerele norocoase: 3 si 4
Culori: argintiu si gri
Metal: mercurul
Locuri prielnice: localitatile aflate la mare altitudine
Verb reprezentativ: "a gandi"

Esenta zodiei Gemeni
Istetimea si desteptaciunea ta este atat de mare incat adesea nici macar nu stii cum sa o folosesti. Vrei sa stii macar putin despre tot. Iti place tot ceea ce este fascinant in locuri si oameni neobisnuiti. Iti place sa aduni o multime de obiecte stralucitoare, mai ales daca apartin unei alte culturi. Citesti tot ce iti cade in mana: carti, reviste, ziare, reclamele de pe strada. Si asta nu neaparat pentru ca te intereseaza informatia, ci pentru ca, asemeni lui Alice din Tara Minunilor, vezi ca lumea devine din ce in ce mai ciudata.

Filosofia zodiei tale - comunicarea
Ai o mare dexteritate a mainilor si din aceasta cauza esti bun in activitati precum: cantatul la instrumente muzicale, electronica, stomatologie. Stii sa comunici in mai multe limbi, dar fara a te interesa prea tare cat de corect.

Calitatile zodiei Gemeni
Esti deosebit de flexibil si capabil sa intelegi aproape orice fel de punct de vedere. Ai o elocventa recunoscuta si un talent oratoric deosebit. Ai harul comunicarii atat sub forma orala, cat si scrisa, esti creativ si foarte deschis la nou.

Comportamentul tau este copilaros. Fiind intr-o continua cautare a varietatii ai nevoie de multa libertate si foarte greu vei putea sa te atasezi unei idei sau unei persoane. Gemenii sunt simbolul curiozitatii si nevoii de nou si rareori va exista un nativ al acestei zodii neinteresat de orice fel de domeniu.

Viata Gemenilor se desfasoara mai mult in plan mental, decat in plan afectiv si de multe ori vor fi acuzati de lipsa de sentimente. Acest lucru se datoreaza naturii lor rationale, care ii poate impinge sa isi puna sentimentele pe planul doi.

A doua decada (31 mai - 9 iunie)
Gemenii nascuti in cea de-a doua decada sunt deosebit de ambitiosi si dedicati carierei. Barbatul va fi deosebit de mandru si va lasa orgoliul sa ii domine viata. Va fi destul de superficial in relatiile cu ceilalti si ii va fi greu sa isi atraga simpatia celor din jurul sau. Femeile se vor implica in tot soiul de proiecte, pe care ulterior le vor abandona.

Femeia Gemeni este, în general, foarte grabita. Are multe de citit, multe de scris, multe de aflat, multe de împartasit. Ca si cum, daca nu ati face parte din lista prioritatilor ei informationale, nici n-ati avea cum sa-i intrati în atentie sau în gratii.

Pe femeia Gemeni o puteti intalni la o conferinta, la un simpozion, pe salile unei institutii de învatamânt, cu putin înaintea unui examen, într-o librarie, la un chiosc de ziare sau, pur si simplu, vorbind la telefon. Mai ales daca se prinde ca este urmarita, studiata, admirata, stie de minune sa faca pe dragalasa (Mercur, guvernatorul Gemenilor, poate lua imediat orice masca!), pe nestiutoarea, pe neajutorata. Atentie, deci, la aceste "gesturi mentale", semn al unei minti care se misca extrem de repede.

Daca trebuie sa plece la o întâlnire, femeia Gemeni poate decide sa se lase asteptata pentru ca la televizor tocmai se anunta ce se petrece la capatul lumii si, fiindca nu-i place sa-si ceara scuze, va povesti cu înflacarare acea stire, probabil cu multa broderie de la imaginatia proprie, astfel încât barbatul gata sa contramandeze întâlnirea (convins ca el nu are noroc la femei) sa simta ca motivul întârzierii face ca destinul lor în doi sa schimbe soarta omenirii.

Adolescentina de felul ei, femeia Gemeni poate transforma defectul dispersiei mentale într-o nonsalanta fermecatoare, iar absenta unei feminitati insistente sa fie scuzata de inapetitul ei pentru moda, cosmetice si altele de acest gen.

De felul ei, femeia Gemeni vorbeste foarte mult, însa e posibil sa mimeze timiditatea, tocmai pentru a fi sigura ca va cucereste. Nu se da în vânt dupa invitatii la restaurant, dar va face tot posibilul sa iesiti împreuna undeva, pentru a va testa manierele.

Cum seduci femeia Gemeni:
În ziua de azi, o invitatie la film deja a devenit depasita. Pretentia ca "pretendentul" sa fie titrat e posibil sa constituie si ea deja o chestiune de moda veche, asa ca un barbat s-ar putea afla de multe ori în încurcatura în fata acestei domnisoare vorbarete, bine informate, istete, pusa pe tot felul de sotii si, mai ales, pe tot felul de jocuri de cuvinte.

Faceti un efort si fiti ceva mai practic. Femeia Gemeni, ca toate semnele de Aer, manifesta o neasteptata curiozitate sexuala dar si o timiditate pe masura în a aborda acest subiect nu neaparat teoretic (la informatii nu le întrece nimeni), ci practic. Spuneti-i ca aveti nevoie sa va ajute la o lucrare de diploma, spuneti-i ca aveti un film nemaipomenit sau ca ati descoperit pe Internet un adevarat scandal planetar despre inelele lui Jupiter. Nu conteaza ca Jupiter nu are inele! Recunoasteti ca v-ati înselat, dar sustineti în continuare ca e ceva interesant acolo, pe acel site, al carui continut nu-l întelegeti prea bine fara ea. Retineti, însa, ca aceasta minciuna nevinovata trebuie sa contina un minim adevar, altfel, femeia Gemeni va iesi ca argintul viu din viata dvs.

Laudati-i telefonul mobil (daca e un model recent), anuntati-o despre un eventual Larousse în format electronic, laudati-va cu biblioteca familiei si aratati-i ultima colectie de servetele pastrata de dvs. din anii copilariei. Treceti inteligent de la domeniul cunoasterii la sfera iubirii, prin preludii delicate, aerisite, sprintare, impregnate de simtul umorului dar si de bun-simt. Femeia Gemeni are o minte agera si-si va da seama încotro bate vântul, asa s-ar putea chiar sa va ajute, daca - retineti! - daca stiti "sa va jucati".

Femeia Gemeni nu are nevoie de un iubit brutal, instinctual, lacom, care sa joace si "în prelungiri". Îi plac barbatii "subtiri", pusi pe sotii, glumeti, cunoscatori ai artei amorului nu ca performanta sexuala ci ca "noutati stilistice". Daca nu va încadrati în aceste cerinte, treceti mai departe.

Femeia Gemeni considera ca o relatie care presupune plimbari, fuziuni amoroase si chiar casatoria se poate termina de la prima conversatie. Desi se pare ca vrea "sa-i faceti capul mare", în realitate asteapta un Fat-Frumos care sa-i umple sufletul cu iubire si timpul liber (nu conteaza daca noaptea sau ziua) cu jocuri amoroase.

Nativul Gemeni are relatii bune cu nativii din zodii de aer, la fel ca si el: zodia Balanta, zodia Varsator si cu cei nascuti în zodii de foc: zodia Leu, zodia Berbec, dar mai putin cu nativul din zodia Sagetator, care este diametral opusa zodiei Gemeni. Din cauza acestor diferente, relatiile cu cei nascuti în zodia Sagetatorului pot fi foarte contradictorii, caracterizate mai mult de complementaritate decât de compatibilitate.
Cele mai deficitare relatii le are cu nativii din zodia Fecioarei si zodia Pestilor.



Nu stiu cat de valabile sunt aceste caracteristici la restul Gemenilor,dar unele dintre ele se potrivesc foarte bine la mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu