joi, 15 aprilie 2010

Oameni

Suntem oameni,avem fiecare defectele si calitatile noastre.Unii au mai multe calitati,altii au mai multe defecte.Problema este ca in ziua de azi nimeni nu se mai complica sa te cunoasca asa cum esti, fiecare se ghideaza dupa aspectul tau.Parca suntem niste obiecte care trebuie sa fie inventariate si daca nu au forma corespunzatoare,nu sunt puse in vanzare.Poti sa fii cel mai destept om de pe lume,daca ai ochelari si cosuri pe fata si nu arati conform "standardelor",aproape toti te evita.Bine,nu toti,persoanele superficiale.Nu trebuie sa generalizam,nu toti oamenii gandesc asa,dar majoritatea sunt superficiali.
Acum,sa presupunem ca am trecut testul legat de infatisare cu brio.Ce faci daca persoana aia superba,frumoasa,eleganta bla bla bla nu are nimic in cap? Ce discuti cu ea? Nu mai spun de pitipoancele din ziua de azi,care nu stiu nici macar valoarea lui pi,dar arata bine si apar la TV pe toate posturile,pt a face rating emisiunilor.Cum poti sa te astepti ca un copil sa invete bine la scoala,sa fie silitor,sa doreasca sa invete ca sa ajunga cineva in viata,cand el vede la TV ca Sexy Braileanca si alte "vedete" au ajuns pe micul ecran,fara sa aiba macar putina cultura? Cum vrem ca Romania sa se dezvolte si sa ajunga din urma celelalte tari,cand noi promovam numai non-valorile? Poate nu gandesc eu bine si restul au dreptate,dar atunci,de ce toti oamenii destepti de la noi din tara pleaca in strainatate? De ce emisiunile sunt atat de disperate sa faca rating si in loc sa ne prezinte un roman care a realizat ceva in viata,a invatat si a muncit si serveste drept exemplu pt tineret,ne-o prezinta pe Simona Sensual sau altele ca ea?
P.S. Fernando de la Caransebes ( daca ati auzit vreodata de el,desi este imposibil sa nu il fi vazut macar o data la TV) arata rau si nici nu e destept si totusi apare pe la emisiuni.Asta ar trebui sa ne dea de gandit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu